П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Канада надасть Україні військову допомогу на 50 млн доларів: що у пакеті

Дата:

Канада надасть Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США). Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та засоби захисту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Пакет допомоги, в рамках якого також виділяються гроші на навчання українських військ, є частиною військового фінансування у розмірі 500 мільйонів канадських доларів, обіцяного прем'єр-міністром Джастіном Трюдо у липні.

"Оголошена сьогодні військова допомога забезпечує Україну важливими ресурсами, необхідними для захисту від російської агресії. Канада продовжить робити все можливе, щоб допомогти їм здобути перемогу", – заявив Блер.

Канада, один із найпослідовніших прихильників Києва на міжнародному рівні, минулого місяця заявила, що передасть Україні 80 840 надлишків невеликих неозброєних ракет класу "повітря-земля", а також 1300 боєголовок.

З моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Канада виділила 4,5 млрд канадських доларів на військову допомогу.

Зазначимо, Канада у жовтні виділила Україні кредит на 400 млн. канадських доларів (300 млн. доларів США). Канада входить до п'ятірки найбільших донорів бюджетної підтримки України з лютого 2022 року.

З початку повномасштабної війни пряма бюджетна підтримка від Канади становить 5,4 млрд доларів. 2024 року Канада вже виділила 1,9 млрд доларів кредитів.

Свіжі новини

Золото вперше перевищило рівень 2700 доларів за унцію після ліквідації ватажка...

0
Золото вперше перевищило позначку 2700 доларів за унцію. Побоювання з приводу ескалації конфліктів на Близькому Сході та напружених передвиборчих перегонів у США спонукають інвесторів...

“Пропонуємо компроміс”. У МОН пояснили, як ставити оцінки школярам, які живуть...

0
Для школярів, які навчаються в українських школах з-за кордону, запроваджена окрема програма навчання. Вона включає скорочений перелік предметів, а також дозволяє зараховувати оцінки з...

Поділитися:

Популярне

Новини
Актуальні

У НАТО немає консенсусу щодо запрошення України до Альянсу, – Білий дім

Наразі серед членів НАТО триває дискусія щодо того, чи...

У Києві чути сильні вибухи

В ніч на 18 жовтня у Києві вдруге чути...

Понад 200 бойових зіткнень за добу. Генштаб оновив ситуацію на фронті

Протягом минулої доби відбулося 210 бойових зіткнень. Українські війська...

До якого моменту будуть заблоковані активи РФ: у Раді ЄС дали відповідь

У четвер, 17 жовтня, в Брюсселі відбулася чергова зустріч...